Droogkast herstellen

Wanneer u een probleem heeft met uw droogkast, dan kunt u natuurlijk direct een technieker inschakelen. U kunt ook proberen om het probleem eerst zelf op te lossen.

Op deze pagina vindt u tips en oplossingen voor problemen met droogkasten. Wellicht bent u in staat om het probleem zelf te verhelpen. Lukt het niet dan zijn wij u graag van dienst.

 

Voor ons als witgoed reparatie bedrijf is een ding van belang: uw tevredenheid als onze klant. De diensten die onze witgoed specialisten verlenen zijn daar dan ook volledig op ingesteld. Onze technieker zijn professioneel opgeleid om herstellingen aan huishoudelijke apparaten te kunnen verrichten. Bent u dus op zoek naar een professional voor reparatie van uw droogkast, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Droogkast droogt was niet meer

U merkt overduidelijk dat uw droogkast niet goed meer functioneert wanneer het wasgoed nog enigszins vochtig blijft na een droogbeurt. Wanneer dit het geval is, kunt u het beste het apparaat tijdelijk niet meer gebruiken. Er is een kans dat de motor van de droogkast niet goed meer functioneert. Deze zou daardoor kunnen doorbranden.

 

Een slecht droogresultaat en een nat wasgoed kan wijzen op de volgende problemen met uw droogkast:

 

  • Vervuild of verstopt pluizenfilter
  • Stof in de droogkast condensor
  • Een verstopte afvoer slang

 

Bent u niet zeker over de oorzaak van de problemen, laat de droogkast dan controleren door een witgoed technieker. Deze kan u adviseren over de technische staat en zorgen voor reparatie.

Trommel van droger draait niet meer

Wanneer de droogkast trommel niet meer draait kunnen daarvoor verschillende oorzaken zijn. Mogelijk is de aandrijfriem versleten, maar het kan ook zo zijn dat de droogkast motor is doorgebrand. De oorzaak van het probleem met de droogkast zou zelfs gezocht kunnen worden in een defecte deurschakelaar. Wanneer die defect is zal wegens veiligheid de droogkast niet functioneren..

 

Vertoont uw droogkast mankementen, maar gebruikt u het apparaat geregeld? Wilt u er op kunnen vertrouwen dat een vakman binnen 24 uur het apparaat komt herstellen, schakel dan een witgoed technieker in bij u uit de buurt.

 

 

 

Droogkast storingen

Ieder soort en merk droogkast kan op den duur defecten gaan vertonen. Bij onze witgoed reparatie dienst kunt u terecht voor herstellingen aan de volgende droogkast merken:

AEG, ASKO, Bauknecht, Bosch, BEKO, Electrolux, Miele, Siemens, Samsung, Whirlpool en Zanussi.

 

Vertoont uw droogkast mankementen? Maak dan vandaag nog een reparatie afspraak met een van onze reparatie specialisten. We komen graag bij u aan huis voor het herstellen van uw droogkast.

Veel voorkomende droogkast problemen

Onze techniekers worden ingeschakeld voor diverse soorten herstellingen aan droogkasten. Onder andere de volgende problemen komen voor bij droogkasten.

Condensdroger droogt niet goed, droogkast doet er veel te lang over

Probleem 1:

De aluminium condensbak is vervuild en verstopt geraakt.

 

Oplossing:

Haal de condensorbak uit de droogkast. De manier waarop dat kan, verschilt per apparaat, in de meeste gevallen dient dat met een knop te gebeuren. U leest er meer over in de handleiding van de droogkast.

 

Maak de condensorbak proper onder harde waterstraal. De condensbak dient na het reinigen van links naar rechts en van voor naar achter volledig doorzichtig en lichtdoorlatend te zijn.

 

Probleem 2:

Na verloop van tijd worden de fijne mazen in het filter dicht gewreven met stof, haartjes en zeepresten. Deur filters worden normaal gezien met de hand proper gemaakt, waardoor alleen stof en haren worden verwijderd.

Oplossing 2:

Spoel de filters van de droogkast ook regelmatig af onder de kraan, om zo ook bijvoorbeeld zeepresten te kunnen verwijderen.

 

Was droogt niet goed in de droogkast

Probleem:

De vochtsensoren in de droogkast functioneren niet of niet afdoende, Bijvoorbeel doordat zich wasverzachter en kalkresten hebben afgezet aan de binnenwand van de droogtrommel.

 

Oplossing:

Maak de trommel goed schoon met bijvoorbeeld schoonmaakazijn. Gebruik voortaan bij was die wordt gedroogd in de droogkast geen wasverzachter. Dat is namelijk onnodig, want was zal altijd al zacht uit de droogkast komen.

 

De droger met hete lucht heeft lange droogtijd

Probleem:

Afvoerslang van de droogkast zit verstopt, de slang is te lang of bevat teveel bochten.

 

Oplossing:

Controleer de slag van de droogkast op vuiligheid. Onderzoek of de slang wellicht korter kan worden gemaakt en of dat deze minder bochten zou kunnen hebben. Hoe efficiënter de droogkast afvoerslang, hoe korter de droogtijd zal zijn en hoe minder energie het apparaat zal verbruiken. Het is dus sowieso de moeite waard om de lengte van de afvoerslang te controleren.

  • Droogkast herstellen

Hoe gaat Dr Herstelling jouw Droogkast te repareren?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.