Foutcode E6 verhelpen bij Bosch wasmachines

Uw anders zo goed functionerende Bosch wasmachine kan van de een op de andere dag ineens problemen geven. Wanneer er een foutcode in het scherm van uw Bosch wasmachine staat, hoeft u zich zeker niet altijd ongerust te maken. Op deze pagina kunt u namelijk gemakkelijk lezen wat de betekenis van de Bosch foutmeldingen is. Nog veel belangrijker, we leggen u ook uit hoe u dit probleem zelf kunt oplossen.

 

Leest u voordat u aan de slag gaat altijd eerst de beschrijving van de foutcode en oplossing goed door. Zo weet u exact wat de oorzaak van Bosch foutcode E6 is. Om u te helpen hebben we een hieronder wat oplossingen beschreven om deze storing snel te kunnen verhelpen.

Bosch wasmachine geeft fout E6

Foutmelding E6 komt regelmatig voor bij zowel de oudere, maar zeker ook nieuwe Bosch automaten. Onze techniekers weten gelukkig exact wat het probleem is en dus ook hoe het opgelost kan worden.

 

Wanneer uw Bosch wasmachine code E6 laat zien, wil dat zeggen dat er een probleem is met de watersensor of waterafvoer van de machine. Gelukkig kunt u storing E6 vaak zelf ook oplossen.

Oorzaak van Bosch E6 storing

De code wil zeggen dat de wasmachine een probleem met het afvoeren van water. Mogelijk is de afvoerpomp van de machine defect.

 

Stappenplan om code E6 te verhelpen:

  1. Schakel de wasmachine volledig uit, dus stekker uit het stopcontact.
  2. Open de klep rechtsonder voor op het apparaat. U ziet daar een rubber slangetje en  daarnaast het filter.
  3. Haal het slangetje los en plaats er een opvangbak onder. Maak het dopje los en laat het water nu weglopen in de bak.
  4. Draai het filter los en controleer deze op vervuiling.
  5. Controleer of de pomp wil draaien, door voorzichtig met uw vingers de schoepen rond te draaien.
  6. Plaats het filter nu weer terug. U kunt nu de machine testen. Draai een programma, maar zonder wasgoed en zonder wasmiddel.

Bosch wasmachine alsnog E6 storing

Blijft uw wasmachine code E6 aangeven, dan is er mogelijk iets anders aan de hand. Laat de machine nazien door een bevoegde witgoed technieker. Uw apparaat zal dan op vakkundige manier worden hersteld en u kunt de machine misschien morgen al terug in gebruik nemen.

Wat betekent de E6 storing bij Bosch

Voor u, maar ook voor techniekers is het handig om een foutmelding van uw Bosch machine te weten. Dankzij deze code kunt u snel achterhalen wat de oorzaak kan zijn, maar u kunt ook uitleggen aan de technieker wat er precies mankeert aan uw machine. De technieker kan zo vaak al op afstand aangeven wat het probleem is met uw Bosch wasmachine. Zo kan er met u snel een passende oplossing worden gezocht.

 

Om u uitzoekwerk te besparen hebben we op deze pagina de meest voorkomende Bosch storingen bij elkaar gezet. Bovendien leggen we voor de foutcodes ook nog eens uit hoe u deze kunt verhelpen.

Bosch fout E6 verhelpen door technieker

Heeft u zelf geprobeerd om het probleem met aan de Bosch wasautomaat te verhelpen, maar bent u daar toch niet in geslaagd? Onze reparatie experts staan u graag bij met raad en daad om Bosch code E6 snel te verhelpen.

 

De bij onze hersteldienst aangesloten techniekers zijn professioneel getraind om uw Bosch wasmachine te repareren, bovendien is er ook altijd een technieker bij u in de buurt actief. U hoeft dus nooit lang te wachten op reparatie van uw wasmachine.

  • Foutcode E6 verhelpen bij Bosch wasmachines

Hoe gaat Dr Herstelling jouw Wasmachine te repareren?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.