Koelkast koelt niet meer goed (te hoge temperatuur) oplossen

Wanneer de koelkast niet goed koelt, is dat een probleem. De te hoge temperatuur zal ervoor zorgen dat de voedingsmiddelen in de frigo snel zullen bederven. Bacteriën groeien namelijk weelderig wanneer de temperatuur in de koelkast te hoog is. Wanneer de koelkast niet goed werkt, is dat dus gevaarlijk voor de gezondheid van u en uw familie.

 

Bij koelkast storingen is het daarom belangrijk dat u snel de oorzaak achterhaalt en problemen vlot worden opgelost. Het is goed om te weten dat onze specialisten voor u klaar staan. Onze techniekers komen graag bij u thuis langs om het apparaat te controleren en als dat nodig is de koelkast te repareren. Wilt u het probleem eerst zelf proberen te verhelpen? Hieronder staan een aantal handige tips om problemen met de temperatuur in de koelkast zelf te kunnen oplossen.

Koelkast te warm en koelt niet goed

Wanneer uw koelkast niet meer goed koelt en de temperatuur oploopt tot boven de 5 graden, weet u dat uw koelkast niet goed werkt. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor deze problemen.

IJsvorming in de frigo

Na verloop van tijd kan er ijsvorming optreden in de koelkast. Wanneer u ijs bovenin het apparaat kunt vinden, kan dat de oorzaak zijn van de temperatuur problemen. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen. Wanneer u de koelkast een aantal uur uitschakelt kan deze ontdooien. Daarna kunt u de koelkast weer inschakelen. Misschien zijn de problemen daarna verholpen.

Stofvorming onder en achter de koelkast

Zorg dat de achterkant en de onderkant van de koelkast altijd goed proper zijn. Stofvorming zorgt ervoor dat de koelkast warmte niet goed kwijt kan. De koelkast kan daardoor ook niet goed koelen. Is het probleem daarna niet opgelost? Dan is er mogelijk een ingewikkelder probleem. Onze koelkast reparatie specialisten zijn u graag van dienst.

 

Uw koelkast werkt nog steeds niet goed?

Soms kan een defect onderdeel in uw frigo de reden zijn van slecht koelen. U kunt dat niet zelf verhelpen en het is dan ook echt een klus voor onze techniekers. Neem vandaag nog contact met ons op voor een reparatie afspraak. In de meeste gevallen kan de expert morgen al bij u langskomen om uw koelkast te repareren. In veel gevallen kan uw koelkast na reparatie nog jaren mee. Dat is een duurzame keuze en scheelt u bovendien in uw portemonnee.

  • Koelkast koelt niet meer goed (te hoge temperatuur) oplossen

Hoe gaat Dr Herstelling jouw Koelkast te repareren?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.

Bekijk andre Koelkast storingen.