Miele wasmachine ‘storing waterafvoer’ oplossen

Wanneer uw Miele wasmachine mankementen is dat vervelend. Op deze pagina geven we handige tips over het oplossen van veelvoorkomende storingen aan Miele wasautomaten. Op deze pagina leggen we u uit wat de reden is van de veelvoorkomende storing watertoevoer bij wasautomaten van het merk Miele. Onze tips helpen u snel op weg bij het oplossen van problemen. U ziet in een oogopslag of u het probleem zelf zou kunnen oplossen of dat u er verstandiger aan doet om een witgoed technieker de Miele wasmachine te laten repareren.

 

Betekenis van ‘storing waterafvoer’ bij Miele wasautomaat

Wanneer u deze foutmelding te zien krijgt op het scherm van uw Miele wasmachine, kan de oorzaak van het probleem meestal worden gezocht in een verstopte afvoerpomp.

Oorzaken van de foutmelding

  • Uiteinde van de waterafvoerslang is te hoog op de afvoer aangesloten
  • Pluizenfilter in de afvoerpomp is verstopt geraakt.

Zelf oplossen van ‘storing waterafvoer’

De volgende tips kunnen u helpen bij het verhelpen van deze veelvoorkomende Miele storing:

  • Maak het filterhuis en het pluizenfilter van de wasmachine goed schoon
  • Zorg dat de afvoerslang van de wasmachine niet te hoog is aangesloten. Bij voorkeur zou de wasmachine het water niet hoger dan 100 cm moeten oppompen.

Storing waterafvoer is daarmee niet verholpen

Heeft u bovenstaande punten gecontroleerd, maar het probleem daar niet mee kunnen verhelpen? De storing komt voor bij zowel nieuwe als oudere wasautomaten van Miele. Soms is het probleem gecompliceerder en kunt u beter een witgoed technieker inschakelen om de machine uit te laten lezen en eventueel te laten herstellen. Onze witgoed techniekers zijn professioneel opgeleid en komen op afspraak bij u thuis langs om uw Miele wasautomaat te repareren. Vanzelfsprekend tegen gunstige tarieven. Zo kunt u nog jarenlang plezier hebben van uw Miele wasmachine.

Waarom geeft uw Miele wasmachine een foutmelding?

Miele wasautomaten zijn geavanceerde apparaten. Een fout wordt gedetecteerd door de machine en met een foutcode aan u kenbaar gemaakt. In de handleiding van het apparaat kunt u de betekenis van een foutmelding terug vinden. Zo bent u vaak zelf in staat om het probleem op te lossen. Om u te helpen hebben we de voorkomendste Miele storingcodes bij elkaar gestoken. Zo kunt u snel problemen oplossen en wanneer dat nodig is kunt u direct een afspraak maken met een van onze wasmachine reparatie specialisten.

 

Meest voorkomende Miele wasmachine storingen

Een foutcode in het scherm van uw Miele wasmachine kan diverse oorzaken hebben. Om u te helpen met het zoeken naar de oplossing hebben we de veel voorkomende Miele foutcodes bij elkaar gestoken in een handig overzicht.

 

Kunt u het probleem zelf niet verhelpen? Maak dan direct een afspraak met onze vakkundige techniekers voor Miele wasmachine reparatie.

  • Miele wasmachine ‘storing waterafvoer’ oplossen

Hoe gaat Dr Herstelling jouw Wasmachine te repareren?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.