Veelvoorkomende storingen bij Whirlpool vaatwassers

Wanneer uw vaatwasser in storing valt, zal er op het scherm van de machine vaak een foutcode te zien zijn. Ieder merk heeft zo zijn eigen typische foutmeldingen. Zo ook de vaatwassers van Whirlpool. Wanneer er een probleem is met uw Whirlpool vaatwasmachine kan de storingscode u vertellen waar de oorzaak kan worden gevonden.

 

Om u te helpen met het oplossen van storingen aan uw whirlpool vaatwasser, hebben we de meest voorkomende problemen en bijbehorende foutcodes bij elkaar gestoken in een handig overzicht. Zo kunt u de veel problemen zelf oplossen.

 

Mocht het u toch niet helemaal lukken om uw Whirlpool vaatwasser weer aan de praat te krijgen? Neem gerust contact op met onze witgoed reparatie dienst. Onze technieker staan voor u klaar. We komen graag bij u thuis langs voor reparatie van uw Whirlpool vaatwasser.

Whirlpool vaatwasser laten repareren

Een probleem bij uw vaatwasser kan ontstaan om verschillende redenen. Kleine storingen zijn vaak door uzelf gemakkelijk op te lossen. Wanneer het ingewikkelder wordt, dan kan het moeilijk zijn om de oorzaak te vinden, laat staan wanneer er een onderdeel in uw Whirlpool vaatwasser vervangen zou moeten worden. Onze techniekers staan u graag bij wanneer u uw problemen aan uw Whirlpool vaatwasmachine wilt laten verhelpen. Onze specialist kan vaak al binnen 24 uur bij u langskomen en reparatie is mogelijk tegen heel gunstige tarieven. Reparatie van uw vaatwasser is daarom niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

 

Betekenis van Whirlpool foutcodes

De storingscode die verschijnt in het display geeft aan dat er fouten zijn aangetroffen bij de automatische checks in uw vaatwasser. De precieze betekenis van de code kunt u terugvinden in de handleiding van het apparaat, maar natuurlijk ook gewoon op onze website.

 

Om u snel te helpen aan een oplossing hebben we een lijst opgesteld met de meest voorkomende storingen aan Whirlpool vaatwassers. Zo kunt u het probleem snel verhelpen. Bovendien, wanneer u een technieker op advies vraagt, kunt u met behulp van dezelfde foutcode snel duidelijk maken wat er precies aan uw afwasmachine mankeert.

Meest voorkomende problemen en storingen bij Whirlpool vaatwasmachines

Een foutcode in het scherm van uw Whirlpool machine kan diverse oorzaken hebben. Onderstaande lijst met foutcodes helpt u problemen aan het apparaat snel te verhelpen.

 

F1: Probleem met de NTC

Oplossing:

De NTC is een warmtesensor die helpt ij het regelen van de watertemperatuur door de vaatwasser. Wanneer deze foutcode verschijnt, dan kunnen daarvoor twee oorzaken zijn. 1. Het water wordt te heet en de NTC schakelt in, of de connectie met de NTC is verbroken. Vaak door een defect. De oplossing is simpel. Laat de NTC sensor vervangen door de specialisten van onze witgoed reparatie dienst.

 

F2: Lekkage gedetecteerd

F3: Fout met verwarmingselement

F6: Controleer watertoevoer

Probleem:

Er is te weinig of juist een teveel aan water in de machine aanwezig. Controleer of de kraan open staat en op voldoende waterdruk. Is daar geen probleem, dan is er een technisch mankement. Laat uw Whirlpool vaatwasser controleren en eventueel repareren door een witgoed technieker.

F7: Flowmeter functioneert niet goed

F8: Problemen met controleren van de waterhoeveelheid

F9: Water blijft stromen

Probleem:

Wanneer er teveel water de vaatwasser in stroomt kan dat leiden tot wateroverlast. Om dat te voorkomen heeft uw vaatwasser van Whirlpool een veiligheid ingebouwd die zorgt dat de machine in storing F9 valt. Schakel de machine uit, stekker uit het stopcontact en draai de kraan dicht. Maak een reparatie afspraak met een van onze techniekers voor het controleren en eventueel vervangen van de waterklep.

F11: Waterstop in werking

F12: Probleem waterverdeling

  • Veelvoorkomende storingen bij Whirlpool vaatwassers

Hoe gaat Dr Herstelling jouw Vaatwasser te repareren?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.