Wasmachine lekt water aan de onderkant

Een wasmachine waaruit water sijpelt, is vervelend en kan voor veel overlast zorgen. Water kan namelijk zorgen voor grote schade aan uw vloer en andere eigendommen. Vanzelfsprekend zit u daar helemaal niet op te wachten. Om wateroverlast te voorkomen, beschikken veel moderne wasmachines over een speciale beveiliging. Lekt uw wasmachine onverhoopt toch water, dan hebben we hieronder de meest bruikbare tips verzamelt. Zo kunt u snel zelf proberen om de wasmachine lekkage te verhelpen. Mocht het niet lukken om het probleem zelf op te lossen, neemt u dan gewoon contact op met onze witgoed herstelservice. Er is namelijk altijd een witgoed technieker beschikbaar die u kan helpen met het oplossen van het probleem.

Oorzaak van een lekkende wasmachine

Lekt uw wasmachine, dan doet u er verstandig aan om te onderzoeken waar het water precies vandaan komt. Water onder de wasmachine hoeft niet altijd uit de wasmachine zelf te komen. heeft u echter een bak onder uw wasmachine staan en treft u daarin een laagje water, dan weet u vrijwel zeker dat het afkomstig is van uw wasmachine. 

In het geval u zeker weet dat het water uit de wasmachine is gelopen, dan kunt u het beste de stekker van het apparaat direct uit het stopcontact trekken. Water en elektriciteit zijn namelijk geen al te beste combinatie. Daarna kunt u op zoek naar de herkomst van he water.

Veelvoorkomende plekken met waterlekkage bij wasmachine

  • Deurtje van de wasmachine
  • Filters bij de afvoerslang of afvoerpijp
  • Bij spoelen of afpompen van water
  • Achterkant van de wasmachine

Oplossen van een lekkende wasmachine

Er kunnen tal van redenen zijn waarom uw wasmachine water lekt. Om u te helpen hebben we hieronder een aantal handige tips uiteengezet. Zo kunt u snel achterhalen wat de oorzaak van de lekkende wasmachine is. Mogelijk kunt u daardoor het probleem zelf oplossen. Luk dat niet, dan staan onze witgoed techniekers u graag bij met raad en daad om de lekkage te verhelpen.

Afvoerbuis van de wasmachine is geblokkeerd

Het kan voorkomen dat de afvoer van de wasmachine is geblokkeerd. Om te controleren of dit het geval is kunt u de afvoerslang uit de buis halen. Door wat heet (niet kokend) water door de afvoerbuis te gieten kunt u zien of het water weg kan lopen. Loopt het water gewoon weg, dan weet u zeker dat de afvoerbuis niet is verstopt.

Er loopt water uit de onderkant van de wasmachine

Wanneer er water uit de flexibele slang van de wasmachine lekt bij het afpompen, dan zal zich dat manifesteren in water dat langs de achterkant  van de machine loopt. Het probleem is in dit geval relatief eenvoudig op te lossen. Het enige dat u hoeft te doen is het vervangen van de afvoerslang. Het is een klusje dat u zelf kunt doen, maar uiteraard doen onze witgoed techniekers het ook graag voor u.

Er lekt water bij de vaste afvoer

Wanneer er water lekt wanneer de wasmachine aan het afpompen is, duidt dat vaak op een afvoerslang die te diep in de afvoerpijp is gestoken. Om het op te lossen trekt u de afvoerslang uit de afvoer en steekt u deze daarna op de juiste manier terug. De afvoerslang moet niet dieper dan circa 15 centimeter in de afvoer worden gestoken.

Er lekt water uit de bodemplaat

Het kan voorkomen dat er water uit de bodemplaat lekt tijdens het spoelen. Meestal is dit het gevolg van het gebruiken van teveel wasmiddel. Het beste kunt u in dat geval de machine loskoppelen van het stroomnet en de machine naar voren of naar achteren kantelen om te controleren of er water uit de wasmachine loopt. Wanneer dat het geval is kunt u de wasmachine schuin zetten door er een stevig voorwerp (steen, stapel boeken, houten balk etc) onder te plaatsen. Zo kan het water gemakkelijker uit de wasmachine lopen. Laat de wasmachine minstens een dag drogen voordat u deze weer in gebruik neemt. 

  • Wasmachine lekt water aan de onderkant

Hoe gaat Dr Herstelling jouw Wasmachine te repareren?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.