Wasmachine niet centrifugeren op volle toeren

Wasmachine niet centrifugeren op volle toeren

 

Na het beëindigen van een normaal wasprogramma valt op dat de wasmachine niet meer begint met centrifugeren op de normale snelheid. Een naar gevolg is dat uw wasgoed kletsnat uit de machine komt of dat het centrifugeren veel langer duurt dan normaal.

 

Een wasmachine met dit mankement heeft vaak last van een vervuild of verstopt filter. De wasmachine kan het water niet kwijt en dat stuurt het normale programma van de machine in de war. Onze witgoed techniekers komen dit probleem regelmatig tegen. Hieronder een aantal tips om dit specifieke probleem op te lossen.

De oorzaak wanneer uw wasmachine niet centrifugeert op volle toeren

Wanneer uw wasmachine niet op volle snelheid kan centrifugeren kan het lastig zijn om achter de oorzaak van het probleem te komen. Om u de helpende hand toe te steken hebben onze techniekers een aantal mogelijke oorzaken en oplossingen handig bij elkaar gestoken. U kunt zo snel zien of u het probleem zelf kunt oplossen of dat u beter gebruik kan maken van de kennis en expertise van een ervaren witgoed technieker.

Oorzaken van dit probleem

  • Filter van de wasmachine is vuil of verstopt
  • Slangetje van de water niveauregelaar is verstopt
  • Koolborstels van de wasmachine zijn defect of versleten

 

Oplossingen bij wasmachines met dit probleem

U wilt natuurlijk eerst zelf proberen het probleem op te lossen. Daarom hieronder een aantal mogelijke oplossingen voor het probleem van een wasmachine die niet op volle toeren centrifugeert.

Wasmachine filter is vuil

De filter blokkeren de afvoer van water. Maak de filters proper om te zorgen dat de machine kan afpompen.

Slangetje van niveauregelaar is verstopt

Door iets simpels als een verstopt slangetje kan de machine een verkeerd signaal krijgen. Gevolg is dat de machine niet weet wanneer het water is afgepompt en dat er niet kan worden gecentrifugeerd. Kuis het slangetje op door het door te blazen en start het wasprogramma daarna opnieuw.

 

Versleten of zelfs defecte koolborstels

Wanneer de koolborstels van uw wasmachine in slechte staat zijn kan dat de oorzaak zijn van problemen met uw wasmachine. De machine kan bijvoorbeeld niet meer op volledig toerental centrifugeren. Nieuwe koolborstels zijn in dat geval de oplossing.

Problemen met de wasmachine niet opgelost?

Heeft u het probleem niet kunnen oplossen? Schakel gerust een van de bij onze hersteldienst aangesloten witgoed techniekers in. Ze komen graag bij uw woonst langs om het probleem snel en vakkundig op te lossen.

  • Wasmachine niet centrifugeren op volle toeren

Hoe gaat Dr Herstelling jouw Wasmachine te repareren?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.